В 2023 році Tether скоротить заставні кредити до нуля на тлі боротьби з FUD

Найбільший у світі емітент стейблкоінів Tether пообіцяв припинити практику кредитування зі своїх резервів, заявивши, що це "важливо для відновлення віри" в крипторинок.

Цей крок став відповіддю на хвилю атак з боку мейнстрімних ЗМІ та FUD, насамперед, з боку Wall Street Journal.

Найбільший у світі емітент стейблкоінів Tether пообіцяв з часом припинити практику кредитування зі своїх резервів, заявивши, що це "критично важливо для відновлення віри" в крипторинок.

У повідомленні від 13 грудня емітент стейблкоінів відповів на нещодавні FUD (страх, невпевненість і сумніви), що стосуються його забезпечених кредитів, серед інших FUD, які потрапили до пліток.

Tether підтвердив, що його забезпечені кредити є надмірно забезпеченими і покриваються "надзвичайно ліквідними активами", а також додав, що фірма буде ліквідувати ці кредити протягом 2023 року, заявивши:

Tether оголошує, що починаючи з цього моменту, протягом 2023 року, він зменшить забезпечені кредити в резервах Tether до нуля.

Забезпечені кредити Tether працюють аналогічно приватним банкам, які кредитують клієнтів, використовуючи забезпечену заставу, пояснили в компанії. Однак, на відміну від банків, які працюють з частковими резервами, Tether стверджує, що його кредити забезпечені більш ніж на 100%.

Цей крок, ймовірно, є відповіддю на звіт Wall Street Journal на початку цього місяця, в якому стверджувалося, що ці кредити були ризикованими, і що "компанія може не мати достатньо ліквідних активів для виплат в умовах кризи".

Це не перший випадок, коли WSJ стає мішенню для Tether. У серпні видання заявило, що Tether можна вважати "технічно неплатоспроможним", якщо його активи впадуть всього на 0,3%. Емітент стейблкоінів тоді спростував ці звинувачення, заявивши, що підвищив легітимність і прозорість своїх атестацій, найнявши топ-5 аудиторських фірм.

Згідно з цими атестаціями, 82% резервів Tether зберігаються в "надзвичайно ліквідних" активах.

У жовтні Tether відреагував на подальші закиди у ЗМІ, відмовившись від комерційних цінних паперів у своїх резервах та замінивши інвестиції на казначейські векселі США.

У своїй останній заяві компанія заявила, що вона завершить свій кредитний бізнес без втрат і продовжить свою місію, надаючи пріоритет прозорості та підзвітності.

"Ми продовжимо демонструвати стійкість Tether у найневизначеніші часи, незважаючи на вигадки та дезінформацію, сфабриковані "Tether Truthers" та клік-бейт-заголовки з основних ЗМІ, які постійно помилялися щодо Tether протягом майже десяти років".

На даний момент Tether є провідним емітентом стейблкоінів, в обігу якого знаходиться 65,8 мільярда USDT. За даними CoinGecko, його частка на ринку становить 46,6%.