Активність транзакцій в Arbitrum зросла на 550% з серпня: Delphi Digital

Після оновлення Nitro активність на Arbitrum різко зросла і становить майже дві третини транзакцій, що спостерігаються на базовому рівні Ефіріум.

Після оновлення Nitro активність на Arbitrum різко зросла і становить майже дві третини транзакцій, що спостерігаються на базовому рівні Ефіріум.

Рішення для масштабування 2-го рівня Ethereum Arbitrum продемонструвало значний сплеск активності після оновлення Nitro в серпні, зафіксувавши приблизно на 62% більше транзакцій, ніж базовий рівень Ethereum.
У звіті від 1 листопада криптодослідницька компанія Delphi Digital зазначила, що станом на кінець тижня - 24 жовтня, загальна кількість транзакцій Arbitrum зросла на 550% з серпня, посилаючись на дані Dune Analytics.

У попередньому пості на своїй сторінці в Twitter компанія спочатку заявила, що на Arbitrum припадає 62% всіх транзакцій в ETH, що пізніше прокоментувала "некоректним формулюванням".

Arbitrum, розроблений нью-йоркською фірмою Offchain Labs, що спеціалізується на криптовалюті та блокчейні, спрямований на масштабування смарт-контрактів Ефіріум, використовуючи технологію Optimistic Rollup для об’єднання великих пакетів транзакцій поза мережею смарт-контрактів Ефіріум і децентралізованих програм перед тим, як надсилати їх в Ethereum.

Велика кількість відомих протоколів використовують Arbitrum, такі як децентралізовані біржі SushiSwap, Uniswap і GMX, протокол кредитування Aave і протокол транспортування ліквідності Stargate. За даними L2Beat, на момент написання статті поточний загальний обсяг заблокованих коштів (TVL) склав 2,59 млрд дол. США.
Аналітики компанії відзначили, що тижнева кількість активних користувачів Arbitrum різко зросла -на 125% починаючи з 10 жовтня та досягла нового максимального значення в 282 000 протягом передостаннього тижня жовтня.

Аналітики також припускають, що значною мірою сплеск активності викликаний спекулянтами, які намагаються підвищити свою активність у мережі в надії отримати більший airdrop за нативний токен даного блокчейну, про що натякнув співзасновник Offchain Labs Стівен Голдфедер.

31 серпня основну мережу Arbitrum One було оновлено до Nitro, що, як стверджувала Offchain Labs в повідомленні від 7 квітня, призведе до зниження транзакційних витрат при одночасному збільшенні пропускної здатності мережі, додавши:
"У той час як Arbitrum сьогодні вже на 90-95% дешевше, ніж Ethereum в середньому, Nitro знижує наші витрати ще в більшому обсяці".

Низькі комісії призвели до того, що різні гравці з крипто-екосистеми захотіли інтегруватися з Arbitrum One, і 1 листопада інструмент оптимізації децентралізованих фінансів (DeFi) Furocombo, протокол залучення капіталу Aelin і протокол страхування Y2K Finance оголосили, що працюють на популярне рішення для масштабування.

13 жовтня Offchain Labs оголосила про придбання Prysmatic Labs - однієї з основних груп розробників, що займається розробкою архітектури оновлення The Merge для блокчейну Ethereum. Компанія сподівається, що цим забезпечить більший зв’язок і співпрацю між розробками на обох рівнях.