Дестабілізація основних стейблкоінів на тлі волатильності ринку та зростання обсягів викупу

Майже всі основні стейблкоіни втратили прив'язку до долара США на тлі чуток навколо біржі FTX, але більшість із них знову відновилися в міру стабілізації ринків.

Майже всі основні стейблкоіни втратили прив'язку до долара США на тлі чуток навколо біржі FTX, але більшість із них знову відновилися в міру стабілізації ринків.

Падіння цін на криптовалюти - не єдиний наслідок "криптоінфекції", спричиненої FTX минулого тижня.

Значна волатильність ринку того тижня, викликана крахом FTX, вплинула на стейблкоіни, багато з яких тимчасово впали в ціні.

За словами старшого аналітика CryptoQuant Хуліо Морено, майже всі провідні стейблкоіни зазнали певного рівня волатильності в цей період.

Також він зазначив, що 10 листопада домінуючий у світі стейблкоін Tether тимчасово знизився до 0,97 долара, оскільки за останні дні викуп перевищив 600 мільйонів доларів.

Зараз CoinGecko повідомляє, що USDT все ще трохи нижче за свою прив'язку, торгуючись на рівні 0,998 долара станом на 11 листопада.

Ресурс Cointelegraph повідомляв про інцидент із видаленням Tether, посилаючись на докази того, що FTX та сестринська компанія Alameda Research намагалися шортувати USDT.

USD Coin від Circle також не було захищено від волатильності, оскільки викупи перевищили 1 мільярд доларів. За даними CoinGecko, 10 листопада стейблкоін ненадовго впав до $0,977, але швидко відновив свою прив'язку.

Викупи TrueUSD майже перевищили 1 мільйон доларів, як повідомив Хуліо Морено, але це не завадило TUSD учора знизитися до 0,98 долара. Ціна стейблкоіну Pax Dollar (USDP) впала до $0,96, коли обсяг викупу сягнув $100 млн.

На біржі Gemini спостерігалася деяка волатильність стейблкоіна Binance, BinanceUSD (BUSD), що призвело до короткочасного падіння до $0,98.

Алгоритмічний стейблкоін Tron USDD все ще далекий від своєї прив'язки, і зараз торгується на рівні $0,973, згідно з даними CoinGecko. 10 листопада він упав до $0,952 на піку волатильності.

Занепокоєння щодо забезпечення стейблкоіну зростає, оскільки Tron, який використовується для викупу USDD, впав на 12% з початку минулого тижня. Джастін Сан також звинуватив FTX та Alameda у шортуванні USDD.

Інциденти з відключенням прив'язки збіглися з потоком стейблкоінів, що залишили біржу FTX 10 листопада.

Станом на 11 листопада більшість основних стейблкоінів, включаючи USDC, BUSD, USDP, GUSD та TUSD, повернулися до прив'язки до долара США, а це означає, що учасники ринку, що побоювалися чергового обвалу стейблкоінів типу Terra, можуть знову зітхнути з полегшенням.

Ринки дещо оговталися після розгрому у четвер 10 листопада, збільшивши загальну капіталізацію на 5%, яка знову перевищила 900 мільярдів доларів.