Tether заморозив $46 млн USDT FTX, створивши новий прецедент

Досі Tether заморожував кошти USDT, що зберігалися на приватних гаманцях, лише на вимогу правоохоронних органів.

Досі Tether заморожував кошти USDT, що зберігалися на приватних гаманцях, лише на вимогу правоохоронних органів.

Відповідно до даних блокчейн-транзакцій, наданими WhaleAlert 10 листопада, Tether, схоже, заморозив 46 360 701 USDT  ($46 274 472), що належать проблемній криптовалютній біржі FTX, у своєму блокчейн-гаманці Tron. Цей крок Tether здійснила на наступний день після того, як Комісія з цінних паперів і бірж США і Міністерство юстиції США почали розслідування щодо FTX через кризу ліквідності.

11 жовтня представник Tether заявив, що компанія заморожує приватні гаманці тільки тоді, коли отримує законний запит від перевіреного правоохоронного органу, і що "ми не заморожуємо гаманці бірж або сервісів". Якщо це підтвердиться, заморожування гаманця FTX стане першим у своєму роді. Того ж дня японська влада наказала FTX припинити операції в їх країні після того, як біржа зупинила виведення коштів.

Оновлення (10 листопада, 15:45 UTC): речник Tether заявив: "Хоча ми не можемо дати конкретних коментарів, Tether регулярно веде відкритий діалог з правоохоронними органами, включаючи Міністерство юстиції США, в рамках нашої прихильності до співпраці, прозорості та підзвітності".

"На тлі чуток про неплатоспроможність криптобіржі FTX і занепокоєння з приводу фінансового стану Alameda Research, ми хотіли б, в першу чергу, виступити від імені всієї крипто екосистеми і повторити, що одна криза не робить індустрію".

У відповідь на численні непідтверджені чутки про те, що Tether володіє USDT на проблемній біржі, прес-секретар повторив, що Tether не має ніякого відношення до FTX або її афілійованої торгової фірми Alameda Research. "Токени Tether на 100% забезпечені нашими резервами, а активи, які підтримують резерви, перевищують зобов'язання. Tether має сильний, консервативний і ліквідний портфель, який включає в себе грошові кошти, їх еквіваленти та казначейські зобов'язання США", - як зазаначено в джерелі, додавши: "Tether буде продовжувати зосереджуватися на збереженні цих резервів".

Вирішення цієї ситуації ще не завершено, і подальша інформація буде додана по мірі її надходження.