Генеральний директор Binance не зацікавлений у пропозиції Alameda викупити її FTT активи.

CZ (Чанпен Чжао) дав зрозуміти, що його не цікавить пропозиція від Alameda викупити токени FTX Binance, заявивши, що вони краще «залишаться на вільному ринку».

Чанпен Чжао, генеральний директор та засновник  криптовалютної біржі Binance, здається що, не зацікавлений у пропозиції Alameda Research викупити токен криптовалютної біржі FTX.

7 листопада на своїй сторінці у Twitter Чжао опублікував відповідь щодо того чи прийме він пропозицію генерального директора Alameda Research Керолайн Еллісон про купівлю активів FTT Binance за 22 долари за токен. Чжао сказав: «Я думаю, що ми залишимося на вільному ринку».

Пропозиція від Еллісона надійшла після того, як 6 листопада Чжао заявив, що Binance ліквідує свою позицію FTT , такі дії є частиною управління ризиками після отриманих уроків, викликані колапсом LUNA.

У той час Чжао зазначив, що спробує продати токени таким чином, щоб «мінімізувати вплив на ринок», і зауважив, що продажі токенів триватимуть «кілька місяців», через те, що він тримає близько 2,1 мільярда доларів США в еквіваленті біржового стейблкоіна Binance USD (BUSD) і FTT.

Binance відмовилася коментувати це питання.

У той же час виникли занепокоєння, що чутки про фінанси Alameda, ліквідацію Binance FTT і коментарі Чжао можуть стати можливим каталізатором великого виведення коштів з FTX, оскільки, згідно з даними Nansen, біржу покинули стейблкоіни на суму 451 мільйон доларів США.

7 листопада користувачі звернулися до Twitter сторінки біржі, скаржачись на тривалий час очікування, на що супорт FTX відповідав на скарги, запевняючи користувачів, що все працює безперебійно.

7 листопада генеральний директор FTX Банкман-Фрід також вказав пальцем на неназваного «конкурента», заявивши, що «конкурент намагається переслідувати біржу криптовалют за допомогою неправдивих чуток».

На що Чжао повторив, що він не знаходиться в "боротьбі" з FTX або Банкман-Фрідом, виклавшив пості в своєму Твіттері від 7 листопада: "Я витрачаю свою енергію на будівництво, а не на боротьбу", і спробував розвіяти те, що Фрід назвав "теорією змови" та про те, що він "якимось чином організував цю операцію".

Аналіз, проведений Cointelegraph від 7 листопада, вказав на ведмежу тенденцію, яка може спричинити падіння FTT на 30%, а зранку 8 листопада ціна FTT впала приблизно до 15,40 доларів США з 22 доларів США, а на момент написання статті впала на 29,5% за 24 години.