Від просідання Bitcoin нижче $65,000 найбільше постраждали мемні монети

Після активного підйому протягом останніх тижнів, крипторинки сьогодні стрімко обвалюються.

2 квітня Біткоін сильно просів, але найбільше сьогодні обвалилися монети-меми: Pepe, Bonk і Dogecoin, зазнавши значних втрат.

Після активного підйому протягом останніх тижнів, крипторинки сьогодні стрімко обвалюються. Проте Біткоін - не єдина монета, яка наразі зазнає втрат: одними з найбільших 24-годинних потерпілих є монети-меми та токени після небувалого зростання на минулому тижні.

Як зазначає CoinGecko мем-токен Bonk, заснований Соланою, втратив понад 12% своєї вартості, і тепер коштує $0.00002306. Bonk піднявся до нових максимумів наприкінці минулого року і знову вже на початку березня, злетівши на тлі ажіотажу навколо Солани. Незважаючи на теперішню корекцію, за останній рік він все одно виріс більш ніж на 3400%.

Ще одна монета-мем - Pepe - втратила в ціні більше 12%. Незважаючи на це, токен на основі Ethereum все ще залишається в тонусі від нещодавнього зростання - за останні 30 днів він зріс на 40%.

У топ-20 монет і токенів дві найбільші монети-меми обвалилися набагато відчутніше, аніж Bitcoin. Дев'ятий за величиною цифровий актив - Dogecoin, значно просів після того, як минулого тижня підскочив до найвищої ціни починаючи з 2021 року. Наразі він коштує $0,18 після падіння на 7% за останній день. Його суперник, Шиба Іну, також втратив майже 7% в ціні за минулу добу.

Втім, Dogwifhat, який лише минулого тижня отримав найбільший приріст серед усіх криптовалют, зумів майже безболісно пережити минулу добу: втративши лише приблизно на 1%.

Мемні монети і токени - це категорія цифрових активів, заснованих на інтернет-мемах, подіях поп-культури та хайпу публічних особ. Такі криптовалюти відомі своєю волатильністю: вони стрімко зростають у ціні, але можуть так само швидко впасти або повністю припинити своє існування.

Цей клас активів став популярним завдяки зростанню Біткоіна цього року, а останніми місяцями на Solana розпочалася масштабна торгівля мем-монетами, що призвело до рекордного обсягу торгів на децентралізованій біржі (DEX) у березні. Мережа масштабування Ethereum Base також демонструє хвилю поширення мем-монет, що підняло активність до нових висот на вихідних.

На момент написання цієї статті курс Bitcoin впав приблизно на 4% за останній день, до ціни трохи нижче $66 000 - хоча раніше у вівторок він значно знизився, опустившись нижче позначки в $65 000, після чого знову швидко відновив свої позиції. Попри це, провідна монета втратила 11% своєї вартості з моменту досягнення нового історичного максимуму в $73 737 14 березня.