Інвестори шортять Bitcoin та Ethereum у рекордних кількостях

Згідно звіту CoinShares, інституційні інвестори, схоже, роблять ставки проти криптовалюти після краху FTX.

Згідно звіту CoinShares 21 листопада, більшість інституційних інвесторів роблять ставку на те, що ціна BTC та інших криптовалют значно знизиться в ціні.

Маючи звіт, настрої інституційних інвесторів минулого тижня були «вкрай негативними», при цьому короткострокові надходження становили 75% від загального обсягу надходжень, що є рекордним показником.

Продукти коротких продажів дозволяють інвесторам шортити криптовалюту (робити ставку зниження ціни активу). У випадку того, що сталося минулого тижня, інвестори гуртувалися, щоб поставити свої гроші на те, що ціна Bitcoin і Ethereum продовжить знижуватися.

У звіті йдеться, що активи під управлінням криптоінвестиційних продуктів також досягли дворічного мінімуму 22 мільярди доларів, що свідчить про те, що загальні настрої були глибоко негативними для класу активів.

Минулого тижня безпрецедентна кількість інвесторів вклала свої гроші в короткий інвестиційний продукт Ethereum на 14 мільйонів доларів.

У CoinShares додали, що інтерес до коротких продуктів є «ймовірно прямим результатом впливу краху FTX, що триває».

Згідно зі звітом CoinShares, минулого тижня інвестори заробили 6 мільйонів доларів США, переважно в таких альткоїнах, як Solana, XRP, Binance та Polygon.

Крипторинок, який і без того перебуває у важкій ситуації, постраждав від новин цього місяця про те, що FTX, яка колись була однією з найпопулярніших криптовалютних бірж, втратила мільярди доларів готівки інвесторів у результаті широкого розголосу.

Є думка, що FTX нібито використовувала гроші клієнтів, щоб робити ризиковані інвестиційні ставки через Alameda Research, торгову компанію, яку заснував генеральний директор біржі Сем Бенкман-Фрід.

Після банкрутства компанія була змушена визнати, що в неї не було резервів для активів клієнтів, що призвело до заморожування виведення коштів і подальшого банкрутства.

Документи звітності, подані FTX у суботу, показали, що біржа заборгувала 3,1 мільярда доларів США своїм 50 найбільшим кредиторам.

На момент написання статті Біткоїн впав на 3,5% за 24 години та торгується на рівні 15 998 доларів. Ціна Ethereum становить 1105 доларів, що на 6% менше, ніж минулої доби.