FTX виплатить компенсації своїм працівникам після оголошення банкрутства

Компанія компенсуватиме виплати співробітникам та постачальникам компанії, проте колишнім генеральним директорам Сему Бенкман-Фріду та Керолайн Еллісон відмовили у розрахунку.

Збанкрутіла криптовалютна компанія FTX оголосила, що відновить "звичайні виплати" заробітної плати та грошової допомоги працівникам по всьому світу та деяким підрядникам за межами Сполучених Штатів.

Оголошення про виплати компанія здійснила через тиждень після того, як юристи FTX подали скарги щодо компенсації, пільг та допомоги співробітникам та постачальникам. У заяві FTX зазначила, що компанія не робитиме жодних виплат керівникам вищої ланки, хто мав причетність до краху компанії, а саме: Сему Бенкман-Фріду, Гері Вангу, Нішаду Сінгху, Керолайн Еллісон або "іншим особам, які мають відношення до них" .

Генеральний директор FTX Джон Джей Рей III оголосив, що він радий тому, що FTX Group повертається до звичайних грошових виплат заробітної плати та пільг співробітникам біржі, що залишилися по всьому світу, після схвалення Судом їх клопотань першого дня та робіт, що проводиться по глобальному управлінню грошовими коштами.

Згідно заяв Рея, компанія здійснює ці виплати для збереження бізнес-операцій – з урахуванням обмежень, затверджених Судом у справах про банкрутство.

"Нам шкода, що є труднощі, викликані тимчасовим призупиненням у цих виплатах, і хотіли б подякувати всім нашим цінним співробітникам і партнерам за їх підтримку та розуміння", - додав він.

У FTX заявили, що продавці та постачальники послуг отримають грошові виплати за всі товари та послуги, надані після 11 листопада, у день, коли компанія подала клопотання про банкрутство відповідно до Розділу 11.

У компанії також зазначили, що компенсації поширюватимуться лише на співробітників чи підрядників дебіторів FTX, а не на співробітників чи підрядників FTX Digital Markets Ltd. або співробітників та підрядників FTX Australia, які не були включені до поданої заяви FTX відповідно до розділу 11 у США.

З моменту вступу на посаду генерального директора FTX Рей намагався усунути компанію від її засновника, публічно заявляючи, що Бенкман-Фрід не має жодних повноважень у компанії.