Instagram Meta планує випуск NFT та інструментів для торгівлі

Instagram збирається додати вбудовані інструменти для створення та торгівлі NFT, проте покупки через програму «зависатимуть через комісії магазину додатків».

Instagram збирається додати вбудовані інструменти для створення та торгівлі NFT, проте покупки через програму будут «залежати від комісій магазину додатків».

Минулого тижня Meta повідомила, що Instagram веде розробку функції зі створення та продажу NFT через свою програму. За допомогою цього функціоналу користувачі зможуть створювати власні NFT та продавати їх за допомогою Instagram.

Створюватиме NFT Instagram за допомогою блокчейну Polygon. Метадані NFT будуть вилучатися з OpenSea, це дозволить читати імена та описи NFT через програму.

Ранній доступ до функціоналу отримає невелика група авторів контенту та художників, пізніше доступ отримає й інша аудиторія.

Така стратегія повністю відповідає підходу Meta до Web3. Весною компанія надала можливість підключатися до гаманця, що дозволило вибирати творців NFT у своїх профілях. Зараз соцмережі Meta підтримують такі блокчейни як Ethereum, Polygon та Flow, незабаром очікується підтримка Solana та Phantom.

Meta заявила, що вірить у Web3 і хоче, щоб творці контенту могли створювати нові типи цифрових активів та краще монетизувати свій контент за допомогою NFT.

Глава відділу комерції, фінтеху та Web3-технологій Стефан Касріель сказав, що Meta не братиме комісію за продаж і створення NFT до 2024 року, проте зазначив, що транзакції в додатку будуть так само оподатковуватись.

При цьому немає інформації про те, чи буде новий функціонал так само широко розгорнутий у браузерній версії Instagram як у додатку.