Курс Bitcoin підскочив вище $56 000, досягнувши рекордного рівня з листопада 2021 року

Ціна біткоіну зросла більш ніж на 10%, досягши максимуму в $56 740 на одному етапі 27 лютого, що є рекордним показником з листопада 2021 року.

"Основна причина цього різкого злету зумовлена обсягом торгів спотовими біткоін-біржовими ETF, який 26 лютого сягнув нового максимуму в $2,4 млрд, що ще більше підвищило довіру американських інвесторів до цього класу активів" , - зазначає Люсі Ху, старший аналітик Metalpha, для The Block.

За даними The Block, за останні 24 години Ефір піднявся в цні на 4,7% і торгувався на рівні $3 234 о 10:30 ранку в Гонконзі. Індекс GMCI 30, що відображає ефективність 30 найбільших криптовалют, становив 122,05, що на 6% більше за 24 години.

Джастін д'Анетан, керівник відділу розвитку бізнесу в Азійсько-Тихоокеанському регіоні криптовалютного ринку Keyrock, заявив, що, хоча це відбувається на більш тривалих часових інтервалах, " ми спостерігаємо неухильне зростання активу з встановленою і жорстко закодованою пропозицією по відношенню до інфляційної фіатної валюти"

"Кількість пропозицій обмежена, та за кілька місяців може скоротитись вдвічі, але попит, викликаний американськими спотовими ETF, здається безмежним", - додав д'Анетен.

Дев'ять нових спотових біржових біткоін-фондів, за винятком конвертованого фонду Grayscale, встановили рекордний сукупний денний обсяг торгів у розмірі $2,4 млрд. доларів  під час торгових сесій у понеділок. Д'Анетан з Keyrock вказав на можливість того, що традиційні інвестори хочуть отримати короткостроковий прибуток від придбання MicroStrategy додаткових 3 000 BTC.

Д'Анетан поділився з The Block, що він спостерігає зростаючий ентузіазм щодо біткоін-екосистеми, в той час як макроринки виглядають "відносно малоефективними".

"Також спостерігається явний ажіотаж щодо ETH, який сьогодні вранці в Азії перевищив позначку в 3200 доларів на тлі загального зростання BTC, а також, як я передбачаю, певні очікування щодо створення власного спотового ETF пізніше цього року", - наголосив Д'Анетан.