Tesla не внесла жодних змін у свої Біткоін-активи в третьому кварталі

Компанія, що займається виробництвом електромобілів Tesla, не купувала і не продавала Bitcoin в третьому кварталі після продажу 75% своїх активів у другому кварталі.

Компанія, що займається виробництвом електромобілів Tesla, не купувала і не продавала Bitcoin в третьому кварталі після продажу 75% своїх активів у другому кварталі.

Виробник електромобілів Tesla (TSLA) не продав жодного зі своїх Біткоін-активів і не придбав жодного додаткового BTC в третьому кварталі, повідомила компанія в середу в своєму останньому звіті про прибутки.

Вартість цифрових активів компанії залишилася на рівні 218 мільйонів доларів, як і в кінці другого кварталу, коли Tesla здивувала деяких інвесторів, продавши Bitcoin на суму 936 мільйонів доларів, це приблизно 75% від загального обсягу своїх активів, з метою залучення готівки.

Tesla повідомила про відсутність збитків від знецінення вартості своїх активів у Біткоінах, оскільки ціна криптовалюти залишалася майже незмінною наприкінці другого та третього кварталів - трохи нижче $20 000.

Генеральний директор компанії Ілон Маск висловився під час телефонної розмови щодо результатів діяльності компанії за другий квартал, що продаж активів був вимушеною мірою через "невизначеність щодо ситуації з COVID в Китаї", але зазначив, що Tesla відкрита для збільшення частки BTC в своїх активах в майбутньому і що продаж "не повинен сприйматися як якийсь вирок для Біткоіну". Після публікування першоновин ціна  BTC впала приблизно на 1,7%, але незабаром відновила свої втрати після вище зазначених коментарів Ілона Маска.

Tesla завершила другий квартал із всього 218 мільйонами доларів у BTC на своєму балансі, що менше порівняно з 1,26 мільярдами доларів у попередні три квартали. Компанія заявила, що отримала прибуток у 64 мільйони доларів від продажу своїх активів у другому кварталі, який був компенсований збитками від знецінення решти Біткоінів у розмірі 170 мільйонів доларів, що призвело до чистої собівартості прибутків і збитків у 106 мільйонів доларів.

У лютому 2021 року Tesla оголосила про купівлю Bitcoin на суму 1,5 мільярда доларів, що призвело до стрімкого зростання ціни на криптовалюту. Пізніше, в цьому ж кварталі компанія скоротила свою позицію на 10% в BTC, цей продаж збільшив прибуток першого кварталу на 272 мільйони доларів. Більше Tesla не купувала і не продавала криптовалюту до другого кварталу цього року.

Загалом за третій квартал компанія повідомила про скоригований прибуток на акцію в розмірі 1,05 дол. США, що перевищило консенсус-прогноз аналітиків, як зазначили в FactSet про 1,00 дол. США на акцію, при доході в 21,45 млрд дол. США, не дотягнувши до оцінки в 21,98 млрд дол.. Акції Tesla впали трохи більше ніж на 4% до $212,83 на позачергових торгах у середу 19 жовтня.