Підрозділ криптокредитування Genesis припиняє виведення коштів клієнтів після обвалу FTX

Рішення було ухвалено після репресивного періоду для галузі після банкрутства криптокомпаній Сема Бенкмана-Фріда FTX та Alameda Research цього місяця.

Підрозділ, що займається кредитами, відомий як Genesis Global Capital, обслуговує інституційну базу клієнтів і наприкінці третього кварталу 2022 року мав загальний обсяг активних кредитів на суму 2,8 мільярда доларів, повідомляється на веб-сайті компанії.

Проте підрозділ криптоінвестиційного банку Genesis Global Trading тимчасово припиняє погашення та видачу нових кредитів після краху FTX, повідомив клієнтів тимчасовий генеральний директор Дерар Іслім під час телефонної розмови у середу.

За словами Ісліма, Genesis Trading, яка виступає брокером/дилером Genesis Global Capital, має незалежну капіталізацію та працює окремо від цього кредитного підрозділу. Він додав, що торгові та депозитарні послуги Genesis залишаються повністю функціональними.

Іслім повідомив учасників телефонної розмови, що компанія займається рішенням для кредитного підрозділу, включаючи пошук джерела нової ліквідності. Також додав, що вони мають намір докладно розповісти клієнтам про свої подальші дії наступного тижня.

Варто зазначити, що Digital Currency Group (DCG), власник Genesis, також є материнською компанією CoinDesk.

«Сьогодні Genesis Global Capital, кредитний підрозділ Genesis, ухвалив тяжке рішення тимчасово призупинити погашення та видачу нових кредитів. Це рішення було прийнято у відповідь на значні ринкові потрясіння та втрату довіри в галузі, викликані вибухом FTX», – сказала Аманда Коуї, віце-президент з комунікацій та маркетингу у DCG.

Це рішення впливає на бізнес-кредитування Genesis, але не впливає на торгову або депозитарну складову компанії. Важливо, що вирішення цього питання не впливає на бізнес-операції DCG та інші дочірні компанії, які знаходяться у нашій власності», - додала Коуї.

Рішення було ухвалено після репресивного періоду для галузі після банкрутства криптокомпаній Сема Бенкмана-Фріда FTX та Alameda Research цього місяця. Іслім підтвердив, що різке падіння FTX викликало запити на виведення коштів, що перевищили поточну ліквідність Genesis.

Минулого тижня Genesis повідомила, що її підрозділи деривативів мають близько 175 мільйонів доларів заблокованих коштів на торговому рахунку FTX. У результаті DCG вирішила зміцнити баланс Genesis шляхом вливання капіталу 140 мільйонів доларів.

Це оголошення було відзначено криптовалютною платформою Gemini, яка має партнерські стосунки з Genesis.

"Ми працюємо з командою Genesis, щоб допомогти клієнтам викупити свої кошти з програми Earn якнайшвидше", - йдеться в заяві в Gemini. "Ми розчаровані тим, що програма Earn не була виконана, але нас надихає розташування Genesis та її материнської компанії Digital Currency Group зробити все можливе, щоб виконати свої зобов'язання перед клієнтами за програмою Earn".

Емітент Стейблкоінов Tether також підтвердив у середу у своєму повідомленні у блозі, що він не має жодного відношення ні до Genesis, ні до Gemini Earn. "Tether працює у звичайному режимі", - написала компанія.

Криптоорієнтована компанія з надання фінансових послуг Galaxy Digital (GLXY) також поділилася заявою, в якій йдеться, що вона не має жодного відношення до кредитного бізнесу Genesis та програми Gemini Earn. Минулого тижня Galaxy визнала, що має близько 76,8 мільйона доларів готівкою і цифрових активів у FTX.