Найбільші короткочасні ліквідації на крипторинку за останні 15 місяців

Криптовалютні ринки зазнають найбільших короткочасних ліквідацій за останні 15 місяців, а ефір очолює темпи зростання серед токенів.

Тільки на криптовалютній біржі FTX було ліквідовано близько 500 мільйонів доларів, що більше, ніж зазвичай.

На криптовалютних ринках було ліквідовано понад 700 мільйонів доларів на коротких торгах або ставках проти зростання цін, досягнувши рівнів, яких не спостерігалося з липня 2021 року.

Ліквідації, можливо, сприяли короткому стисненню, оскільки ціни на кілька токенів підскочили за останні 24 години. Довгострокові позики, або трейдери, які роблять ставку на більш високі ціни, на тлі короткострокової волатильності цін ліквідували додатково 100 мільйонів доларів.

Ефір (ETH) підскочив на 10%, очоливши зростання серед основних криптовалют, ADA Кардано, SOL Солани і догікоін (DOGE) додали близько 9%, а біткоін (BTC) - 4,3%. Загальна ринкова капіталізація крипторинку зросла на 4%, повернувшись до позначки $1 трлн, рівня, який раніше спостерігався в серпні.

Ліквідації відбуваються, коли біржа примусово закриває позицію трейдера з кредитним плечем через часткову або повну втрату початкової маржі трейдера. Це відбувається, коли трейдер не може виконати вимоги щодо маржі для позиції з кредитним плечем (не має достатньої кількості коштів, щоб тримати торгівлю відкритою).

Криптовалютна біржа FTX зафіксувала понад $519 млн коротких ліквідацій, що є найбільшим показником серед своїх колег, за нею йдуть OKX - $71 млн і Binance - $46 млн. Деякі користувачі Crypto Twitter відзначили, що цей крок був незвичайним.

Ф'ючерси на біткоін були ліквідовані на суму близько 368 мільйонів доларів як на довгі, так і на короткі позиції, за ними йдуть ф'ючерси на ефір на суму 356 мільйонів доларів. Серед інших основних інструментів, ф'ючерси на ADA принесли трейдерам збитки в розмірі $16 млн.

Водночас відкрита зацікавленість або кількість непогашених деривативних контрактів, за якими не було проведено розрахунків, зросла на 6,6%, що означає, що трейдери відкривають більше позицій в очікуванні подальшого зростання цін.

Ці кроки відбулися на тлі зростання ринків акцій у цілому. Технологічний індекс Nasdaq завершив середу на 2,25% вище, а S&P 500 додав 1,63%. Азіатські ринки зросли в четвер: японський Nikkei 225 збільшився на 0,90%, а гонконгський Hang Seng додав 0,63% з моменту відкриття.